25 Kasım 2009 Çarşamba

KOLAY FISTIKLI KEK

Malzemesi:
200 gram margarin
1 bardak pudra şekeri
1 avuç kuru üzüm
1 avuç antepfıstığı
2 bardak un
3 adet yumurta
kabartma tozu
Hazırlanışı:
Erimiş margarine pudra şekerini ilâve edip, 10 dakika çatalla çırparak karıştırın. Buna teker teker önce yumurta aklarını, sonra da devamlı karıştırmak suretiyle sarılarını katın. bir kağıdın içinde unla kabartma tozunu harmanlayın. Unuyumurtalara ilâve edin. Üzümleri hafifçe unfayıp fıstıkları da irice dövdükten sonra hamura katın. Oibi yanları iyice yağlanmış kek kalıbına dökerek önce harlı, sonra hafif hararetli fırında 1 saat pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder