Malzemeler : |
|
Hazırlanışı : |
Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra üzerine pekmez ve rendelenmiş havucu da ilave ederek çırpmaya devam edin. Birbirine karışınca üzerine 1 çay b. sıvıyağı da ekleyin. Tam buğday unu, normal un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırarak sıvılara ekleyin. Karıştırarak kıvamını kontrol edin. Eğer kıvamı çok akıcı ise biraz un ekleyebilirsiniz. Hazır olunca kek kalıbına dökerek üzerine ceviz ve kuru üzüm serptikten sonra 170 derecede pişirin. |
25 Kasım 2009 Çarşamba
Pekmezli Havuçlu Kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder