25 Kasım 2009 Çarşamba

Pekmezli Havuçlu Kek

Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 1 su b.esmer toz şeker
  • 1 su b.pekmez
  • 1 su b.ceviz
  • 1 su b.kuru üzüm
  • 2 havuç
  • 2 su b.un
  • 2 çorba k.tam buğday un1 p.vanilya1 p.kabartma tozuTarçın
Hazırlanışı :

Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra üzerine pekmez ve rendelenmiş havucu da ilave ederek çırpmaya devam edin. Birbirine karışınca üzerine 1 çay b. sıvıyağı da ekleyin. Tam buğday unu, normal un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırarak sıvılara ekleyin. Karıştırarak kıvamını kontrol edin. Eğer kıvamı çok akıcı ise biraz un ekleyebilirsiniz. Hazır olunca kek kalıbına dökerek üzerine ceviz ve kuru üzüm serptikten sonra 170 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder