12 Kasım 2009 Perşembe

LİMONLU HAŞHAŞLI KEK

1 su bardağı süt
1/3 su bardağı haşhas
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 bucuk su bardağı seker
2 yumurta
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
2 bucuk cay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Süt, haşhaş limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında bir saat yada ertesi güne kadar bekletin.
Yumurta sekeri iyice kabarana kadar çırpın.
Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozunu eleyin.
Biraz un, biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin.Cıvık bir hamur olacaktır.
Yağlanmış, unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun. Öncedenısıtılmış 350F 175C)derece fırında yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirin. Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin,sönebilir.(kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder