Malzemeler : |
Sosu için:
Üzeri için:
|
Hazırlanışı : |
Tencereye 3 su bardağı tencereye alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin kaynamaya bırakın.Üzerine 1 su bardağı irmik ilave edin sürekli karıştırın. Sadece 2 dakika kaynatın.Parmak sıcaklığına geldiğinde 1 çorba kaşığı tereyağı ve 4 adet yumurta sarısı ilave edin ve karıştırın. 4 adet yumurta akını mikserle köpük olana kadar çırpın ve irmikli karışımın içine dahil edin. Kek kalıbına tereyağı ile manto yapın.Üzerine pirinç fındık ile kaplayın. Sosu için karışık meyveleri içine kiraz ,kayısı,şefetli olabilir hepsini küp olarak kesin.Meyveleri tavaya alın.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edip soteleyin.İrmikli keki kek kalıbından ters çevirip servis tabağına ilave edin.Üzerine meyveleri ilave edip servis edin. |
25 Kasım 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder