12 Kasım 2009 Perşembe

Portakallı Kuruyemişli Kek

3 yumurta
1 bucuk su bardağı şeker
3/4 bardak sıvıyağ
1 su bardağı portakal suyu (yada: 1/2 sut + 1/2 portakal suyu)
3 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon yada yarıma yakın portakal kabuğu rendesi
Arzuya göre istenilen miktarda iri kıyılmış ceviz, kuru uzum, küp, küp doğranmış kuru kayısı,kuru incir…
Yapılışı:
Önce yumurtalarla şekeri limon veya portakal kabuğu rendesini kabarıp krema gibi olana kadar iyice çırpın.
Sıvıyağı yavaşça akıtarak aynı anda mikserle çırparak karışıma yedirin.
Un, kabartma tozu vanilyayı birlikte eleyin.
Hamura önce biraz portakal suyu, sonra elenmiş undan biraz ekleyerek karıştırın. 3 seferde un portakal suyunu bu şekilde kek hamuruna yedirin.
Kuruyemiş cevizi ilave edip kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış unlanmış kalıbınıza dökün. 350F -175C derecede 40dakika kadar pişirin.
Kürdan batırdığınızda yapışmıyorsa pişmiş demektir. Hafif ılınınca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Arzuya göre1su bardağı pudra şekerini 1 yemek kaşığı kadar vişne suyu veya portakal suyu ile karıştırıp akıcı bir kıvam elde edin.
Çatalla alıp kekin üzerinde gezdirerel sosunu dökün ve sertleşmesi için bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder